Hercegovačka bombraderka, najbolja svjetska odbojkašica, reprezentativka Srbije Tijana Bošković svoju karijeru nastavlja zacrtanim putem, a pri tome besprijekorno radi ono što najbolje zna.

Pošto nije bila u mogućnosti da u novembru mjesecu prošle godine prisustvuje Gala ceremoniji dodjele nagrada u Budimpešti, mladoj Bilećanki je danas potpredsjednik CEV-a Özkan Mutlugil, ispred Evropske odbojkaške konfederacije, uručio nagradu koja joj i pripada. Dvadesetjednogodišnja Tijana je drugi put za redom proglašena najboljom ženskom odbojkašicom Evrope čime je potvrdila dominaciju u ovom sportu. Njen sadašnji tim Ezačibaši u kojem igra od sezone 2015/2016 ima sjajan skor od 18 uzastopnih pobjeda u državnom Prvenstvu, za šta je ponajviše zaslužna upravo Tijana, koja ima prosjek od 20 poena po meču.

Da podsjetimo, Tijana je u večeri dodjele preko video linka poslala poruku u kojoj je izjavila:

“Nažalost ni ovaj put nisam u mogućnosti da budem sa vama. Veoma sam ponosna na ovu nagradu koja dolazi drugi put za redom. Htjela bi da se zahvalim mojim saigračicama, porodici, treneru, Odbojkaškoj federaciji, klubu, kao i brojnim navijačima koji su mi bili ogromna podrška sve ove godine bez kojih ne bi bila gdje sam sada. Osjećaj je sjajan, a ova nagrada će mi biti dodatna motivacija da i ubuduće postižem dobre rezultate”.

 

Preuzeto sa: LOKOPORTAL