U svega 20 minuta u petak ujutru, na brzoj cesti kod vijadukta u banjalučkom naselju Zalužani, zabilježena su tri udesa u kojim je učestvovalo ukupno osam vozila, a lakše je povrijeđena Ana N. iz Trebinja.

“Sve je počelo u 7.25, kada je reno, kojim je upravljao Nemanja V. iz Banjaluke, udario u zaštitnu betonsku ogradu koja dijeli dva smjera kretanja. To vozilo se zatim zaustavilo na putu, ali tada nailaze sitroen, koji je vozio Goran B. iz Banjaluke, i audi, kojim je upravljala njegova sugrađanka Marina B. Ta dva vozila su se sudarila pri pokušaju da ne udare u reno koji se prethodno zakucao u ogradu”, pojašnjava izvor “Nezavisnih”.

Nakon toga, kako pojašnjava očevidac nezgode, došlo je do novog sudara, u kojem je učestvovalo pet vozila

“Ti automobili su se sudarili u namjeri da ne udare u dva automobila koja su se prethodno sudarila. U pitanju su reno, koji je vozila Trebinjka Ana N., folksvagen, koji je vozila Marijana V. iz Laktaša, mercedes, za čijim volanom je bio Slavoljub C. iz Banjaluke, sitroen, koji je vozio Duško V. iz Ribnika, te pežo, za čijim upravljačem je bio Duško T. iz Banjaluke”, navodi naš sagovornik.

Iz policije kažu da su u pitanju tri saobraćajne nezgode, koje su se dogodile između 7.25 i 7.45, i čiji će uzrok biti naknadno utvrđen.

U udesima na putevima dan ranije u više opština u RS povrijeđena su četiri lica.