Riječ je o aplikaciji koja spaja one koji imaju previše hrane s onima koji je nemaju uopšte ili s humanitarnim organizacijama koje hranu dostavljaju onima kojima je ona najpotrebnija.

Dalibor Matijević iz Šimića pored Banje Luke napravio je aplikaciju koja radi kao suvremeni Robin Hood – uzima od bogatih i daje siromašnima. I sam Matijević poigrao se riječima, pa je aplikaciji dao ime ‘Robin Food’.

robin-food 1.jpg

Riječ je o aplikaciji koja spaja one koji imaju previše hrane s onima koji je nemaju uopšte ili s humanitarnim organizacijama koje hranu dostavljaju onima kojima je ona najpotrebnija. Matijević je tako preko noći postao ‘junak koji pomaže siromašnima’, junak koji se bori za one koji su najugroženiji i koji nemaju ni elementarne uslove za život.

robin-food 2.jpg

On je ovaj proizvod razvio u Sloveniji. Hrana koja se nalazi na aplikaciji ‘Robin Food’ jeftinija je od one u prodavnicama i do 50%, a Matijević ističe da postoje i oni artikli koji su sniženi čak i za 90%, što je itekako značajno za one koji su svakog dana gladni.