Učenik drugog razreda Osnovne škole “Risto Proroković“ Nikola Vukosav dobitnik je ovogodišnjeg priznanja „Poletarac godine“ koje dodjeljuje Radio Nevesinje. Osmogodišnji dječak za svoj uzrast pokazuje zadivljujuću tehniku upravljanja poljoprivrednim i građevinskim mašinama. Igračke ga ne zanimaju, nego prave mašine na kojima pokazuje spretnost odraslog čovjeka.

Mali bagerista 2.jpg

Vrijedni dječak vedrog duha  danas je bio gost u redakciji Radio Nevesinja gdje mu je uručeno priznanje  i novogodišnji poklon. Nikola kaže da je prvi put sjeo na bagera još kao petogodišnjak i da je posmatrajući oca naučio upravljati teškim građevinskim mašinama.

Mali bagerista 3.jpg

Sada sa zadivljujućom vještinom vrši utovar tereta na čemu mu mogu pozavidjeti i iskusni bageristi.

Mali bagerista 6.jpg

Svakog vikenda Nikola odlazi na selo i vrijedno učestvuje u poljoprivrednim radovima. U najbrojnijoj porodičnoj družbi na Udrežnju u kojoj ne manjka ljubavi i sloge, osjeća se srećno i zadovoljno.

Mali bagerista 4.jpg

Na selu ima i neobičnog ljubimca – divlju svinju, pa se i po tome izdvaja od vršnjaka. Nikola ga čak hrani iz ruke.

Mali bagerista 5.jpg

U Radio Nevesinju kažu da je priznanje „Poletarac godine“ namijenjeno najmlađim sugrađanima koji se talentom, trudom ili vještinom razlikuju od svojih vršnjaka. Naglašavaju da je cilj da se skrene pažnja široj javnosti da se na drugačiji način odnosi prema stvaralaštvu i ulozi mladog čovjeka u društvu.

Naziv priznanja „Poletarac“ je asocijacija na kultnu tv seriju Televizije Beograd posvećenu najmlađem auditorijumu.

nevradio