Reprezentacija Srbije u basketu 3×3 osvojila je titulu na šampionatu svijeta koji je održan na Filipinima, pobjedivši u finalu Holandiju sa 16:13. Reprezentativac Srbije Dušan Domović Bulut je pritom proglašen za najboljeg igrača turnira.

Reperezentativci Srbije su na ovo takmičenje došli kao branioci titule, a do titule su došli bez poraza. Srbija je u grupnoj fazi nadigrala Holandiju, Novi Zeland, Rumuniju i Kirgistan, u četvrtfinalu Mongoliju, a u polufinalu Poljsku. Treće mjesto je pripalo Sloveniji koja je pobjedila Poljsku sa 21:16. Dok su kod dama najbolje bile Italijanke, savladavši Rusiju u borbi za zlato (16:12), a bronza je pripala Francuskoj pobjedom nad Kinom (21:14).

Srbija je nastupala na prevnstvu u sastavu Dušan Bulut, Marko Savić, Dejan Majstorović i Stefan Stojačić. Ovo je četvrta zlatna medalja za Srbiju u basketu 3×3 u poslednjih pet godina.

Basket 3×3 će biti olimpijska disciplina na Igrama u Tokiju 2020, a naredno planetrano takmičenje u basketu 3×3  održaće se  naredne godine u Amsterdamu.