Vlado Kašiković iz Bileće u svojoj 68. godini starosti predmet je oduševljenja svih koji su u prilici da gledaju jedan njegov rutinski trening.

Vlado je rođen 1951. godine, a njegova prva sportska ljubav, bio je fudbal. Ponikao u Hercegovcu iz Bileće, 1968. godine odlazi da brani u FK Sarajevo. Poslije Sarajeva nosio je dres Jedinstva iz Bihaća, koji skida i odlazi na redovno služenje vojnog roka. U međuvremenu zadobija težu povredu lijevog koljena, koje je bilo prekretnica u razvoju njegove nadolazeće vrhunske fudbalske karijere. Operacija koljena, duži oporavak i stanje koljena koje nije za visoke trenažne procese, Vladov fanatizam za loptom preusmjerava na sportske aktivnosti koje može da obavlja.

Vlado-Kašiković-68-Bileća-2.jpg

Sa relativno saniranom povredom uspijevao je da odigra još koju sezonu u manjim fudbalskim klubovima, poslije kojih je radio kao sportski radnik u Sportskoj dvorani Bileća. Svoj doprinos je dao i kao nastavnik fizičkog obrazovanja, ali i trener mlađih selekcija lokalnog fudbalskog kluba.

Radeći u Sportskoj dvorani, sve do odlaska u penziju, Kašiković je maksimalno koristio raspoložive dvoranske sprave i svakodnevno trenirao.

Vlado-Kašiković-68-Bileća-3.jpg

Danas, u svojoj 68. godini, Vlado vježba bolje od mladića. Intenzitet njegovih vježbi, njihova težina izvođenja i lakoća kojom ih izvodi, zaista su za svako poštovanje i divljenje. Svakoga dana on uradi oko 100 sklekova, 200 trbušnjaka, 80 zgibova, 10 okretanja, penje se uz konopac, dosta pješači,…

Pored vještina koje posjeduje i neobičnih sportskih navika, Vlado je poznat kao miran, umjeren, tolerantan, kulturan, dobrodušan,…, kao izuzetno dobar čovjek.

Vlado je početkom godine operisao i drugo koljeno, a trenutno se nalazi na banjskoj rehabilitaciji u „Dr Miroslav Zotović“ Slatina, gdje nam je na školskom poligonu pokazao par vježbi, bez zagrijavanja, pod značajnim upalnim procesom.

Vlado-Kašiković-68-Bileća-5.jpg

Vlado Kašiković, 68 godina iz Bileće – okretanje (Video)

Vlado Kašiković, 68 godina iz Bileće – trbušnjaci na vratilu (Video)

Vlado Kašiković, 68 godina iz Bileće – trbušnjaci na zemlji (Video)

Vlado Kašiković, 68 godina iz Bileće – zgibovi (Video)

Prilog Elta TV prije 11 mjeseci:

Izvor: Granice Doboja.info