LJUDINA: Poklonio 25 božićnih pečenica za socijalno ugrožene…

Milan je već tradicionalno CAR! Poklanjao u Nevesinju pečenice za Božić, sada nastavio i u Foči…

Milan-Zurovac-3

Nevesinjac Milan Zurovac (38) koji je prethodne godine darovao pečenice za socijalno ugrožene u Nevesinju, ove godine uključio se u akciju pomoći socijalno ugroženim porodicama u Foči koje je organizovao Centar za socijalni rad u ovoj opštini. Zurovac je ispekao i u Foču dovezao 25 božićnih pečenica.

Milan-Zurovac-0.jpg

– Foča je rodno mesto moja dva sina, koje smo dobili uz velike teškoće i moja velika želja je bila da se odužim Fočacima, da pomognem porodicama koje su ugrožene, da osjete duh Božića, da znaju da nisu zaboravljeni – rekao je Zurovac.

Milan-Zurovac-1.jpg

Fočanski Centar za socijalni rad podelio je danas božićne pečenice za 73 porodice koje primaju socijalnu pomoć. Ova javna ustanova prvi put je organizovala ovakvu akciju, a pečenice su pored Zurovca darovali i dobrotvori iz Foče.

DAROVANJEM SE SREĆA UVEĆAVA

Zurovac je pozvao sve ljude da darivanjem umnožavaju radost.

– Nisam bogat da dijelim, ali sam bogat u srcu da pomognem da svi osjete dar Božića – ističe Milan.

Prase za Božić dobila je i porodica Aleksandra Milutinovića (38), koji je je već 19 godina nepokretan i bez mogućnosti govora.

NIKO IH DO SADA NIJE TAKO OBRADOVAO

Porodica živi od minimalne očeve penzije i 160 maraka tuđe njege i pomoći.

– Ne mogu da vam opišem kako se osjećam, jer stvarno to nismo nikad doživjeli za ovih 19 godina da nas neko takvim gestom obraduje. Zahvaljujem se svima – rekla je Aleksandrova majka Milanka.

Milan-Zurovac-2.jpg

Centar za socijalni rad je obezbedio 51 prase, a veća su deljena u polutkama.

– Kako kažu, to je prvi put u Foči, a nadamo se da će akcija prerasti u tradiciju i da ćemo već sledeće godine imati veći odziv – rekla je direktorka Centra za socijalni rad u Foči Snježana Golijanin.

Uz darove, Tucidan će mnogi pamtiti i po lijepom događaju u kojem se nazdravilo, ali i zapjevalo uz gusle.